Engine stalls in 1st at start-up - Ducati Scrambler Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 04-11-2018, 11:33 PM Thread Starter
Junior Member
 
Sixwashington4's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Engine stalls in 1st at start-up

Just had my 7500 mile service completed. At pick-up, I started the bike in neutral, engaged first and the bike died like the kickstand was down. This continued to happen the moment I would shift into first gear. This has never happened before. I then held the clutch in and started it while it was in first. It slipped a bit and then was fine. Rode around, all good. Parked bike at home, went back out an hour later. Boom, same thing. This happens every time the bike is cold. Once I get it going it works fine until it cools. Has anyone ever heard of this problem? If so, what is going on? It seems like the dealership messed something up.
Sixwashington4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-12-2018, 08:36 AM
kjs
Senior Member
 
kjs's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: IL, USA
Posts: 205
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
That's not normal. Sounds like something is up with the clutch. I would call your dealer and let them know. Probably would be an easier time if you didn't leave the dealer with it, but see what they can do. If they give you an exceptionally hard time, I would make sure the clutch is adjusted properly.
kjs is offline  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome