Icon wont start.. - Ducati Scrambler Forum
 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 25 (permalink) Old 01-15-2017, 05:11 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Icon wont start..

Icon wont start, or even turn over. Ignition and fuel injection comes on, no warning lights on dash. I got it to start by running it down the street and releasing the clutch (bump start). It ran fine, turned it off and then restarted it fine. Then I pulled the key out and now it wont start again. Checked the kickstand bolt and its nice and tight, also the light goes away when the stand is up.


Any ideas? 1850miles and no prior issues.

Thanks in advance!

Steve.
Imola62 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 25 (permalink) Old 01-15-2017, 05:17 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Battery volt reading @ 12.7
Imola62 is offline  
post #3 of 25 (permalink) Old 01-15-2017, 05:20 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
OK. Its the starter switch. After fiddling with it, I got it to respond.
Imola62 is offline  
 
post #4 of 25 (permalink) Old 01-16-2017, 01:52 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Tried to start the bike this morning and nothing. The ignition switch has good voltage to it. Anyone know what kind of issue I am having?
Imola62 is offline  
post #5 of 25 (permalink) Old 01-16-2017, 05:07 PM
Member
 
soakes's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Dandenong Ranges, Melbourne, Victoria, Australia
Posts: 72
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Garage
Is it in gear? Try putting in it neutral and put the stand up.
My neutral gear sensor sometimes fails.

soakes
soakes is offline  
post #6 of 25 (permalink) Old 01-16-2017, 05:53 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by soakes View Post
Is it in gear? Try putting in it neutral and put the stand up.
My neutral gear sensor sometimes fails.
Tried to put into neutral several times and still no start
Imola62 is offline  
post #7 of 25 (permalink) Old 01-16-2017, 06:03 PM
Member
 
soakes's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Dandenong Ranges, Melbourne, Victoria, Australia
Posts: 72
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Garage
The key is to make sure the stand is UP. Then it should start whether in gear or not.

soakes
soakes is offline  
post #8 of 25 (permalink) Old 01-16-2017, 06:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by soakes View Post
The key is to make sure the stand is UP. Then it should start whether in gear or not.
Yeah the stand is up, light on dash is off
Imola62 is offline  
post #9 of 25 (permalink) Old 01-16-2017, 07:02 PM
Member
 
soakes's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Dandenong Ranges, Melbourne, Victoria, Australia
Posts: 72
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Garage
It's not turning over at all? All I can think of is a loose connection somewhere

soakes
soakes is offline  
post #10 of 25 (permalink) Old 01-16-2017, 07:24 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by soakes View Post
It's not turning over at all? All I can think of is a loose connection somewhere
Yeah not turning over. I only see one wire on the starter motor..not sure where the other is so I can check its getting power.

Going to have to call my dealer to come pick it up at this point
Imola62 is offline  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome